Известие

Collapse
No announcement yet.

Трака при завой .

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трака при завой .

След вчерашната разходка до Банкя се появи и нов проблем , и то много изведнъж . На отиване нито звук ,но след паркирането в центъра и последвалото тръгване към София , се започна едно чукане на всеки ляв завой .
    Ако мога да опиша звука с букви то звучи така туп , туп, туп, туп през интервал от 1 сек ...
    Появява се все по силно на по голям завои , тоест по дълъг и когато скоростта е по голяма в завоя .
    Одеве ми се наложи да покарам 50-тина метра назад и на задна също се чува когато гумата е права ,
    обаче като вървя напред не се чува , паралелно с това тупкане се появи е някво свирене ,като ,че ли от хидравликата като навъртя пълен ляв
    Тупкането го няма ако скоростта е мн. малка и също като наместо завъртя волана .....

Според вас къде може да е проблема , мен ми бие на лагер главина , обаче немога да го свържа с това защо назад като карам направо също се чува ,

Само да уточня ,че имам и едно скърцане по предницата което , си мисля , че е от долните носачи , че са полеуретан , обаче като се замисля май може да са горните , че от както съм я купил не съм ги сменял ... ляв горен носач , ако е с разбит шарнир дали може да има подобни симптоми , въпреки , че в неравности не тропа нищо от никъде .

156 sportvagon 1.9jtd

Като запалиш навърти пълен ляв пълен десен, без да се движи колата,ако тропа виж долу под десния подкалник денферната шайба, ако е скъсана сменяй я веднага. Аз имах същия проблем. Успех!

Comment

Преди малко като я паркирах , направих този тест , и няма нито звук от пълен десен до ляв ня място .. нищо
      156 sportvagon 1.9jtd

Comment

радвайсе добре че нее демфер

Comment

А случайно огледа ли си гумата да няма набил се разтопен асфалт в грайфера ? Че ако си бил спрял върху някоя кръпка на платното, която току що са правили....
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Звука в такт с въртенето на гумата ли е?
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Каре - външно... на мен ми ги правеше тия номера само че на десен завой..
              оп забравих да напиша че "Свереше" хидравликата ..като при теб
              Last edited by SPEEDY-SD; d.m.y г., 23:12.

Comment

Провери си балансиращите тежести на джантата.Ако са от тези, които се закачат на ръбът на джантата опират в шенкела само при завой.На мен ми чукаше по същия начин, след като едно франсе ми беше заболо едни огромни тежести и се наложи да карам 2000 км без баланс.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Звука в такт с въртенето на гумата ли е?
                  Мисля , че да

SPEEDY-SD като те слушам , най вероятно е това , да те питам ти колко време кара така , че мене ме чака 600 км. път в петъка ,а дотогава нямам физическата възможност да отида в сервиз .

За асвалта върху гумата , отпада , ще погледна днеска ,ама тя колата седеше паркирана 5 дена в работата на паркинг ....

Отностно гумите , по миналата седмица сложих чисто нови , и минах с тях около 200-300 км. градско и нямаше проблем , и тях ще погледна днеска .

Най интересното е , че миналата седмица си купих кора за под мотора и беше в сервиз да я сложат , поседя няколко дена и пак в сервиз , вече спирам да я глезя
                  156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Aз имах същия проблем в сервиза нищо сериозно не се видя.Проблема с въпросния звук туп туп туп изчезна от самосебе си.При мен беше за 10 мин каране,след това изчезна.Може би от каре.
                    Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

ъъъъъ?!?! горен носач???
                      1.9JTD 105+

Comment

[QUOTE=speеdddddd;804937]Мисля , че да

SPEEDY-SD като те слушам , най вероятно е това , да те питам ти колко време кара така , че мене ме чака 600 км. път в петъка ,а дотогава нямам физическата възможност да отида в сервиз .

охохох повече от половин година ако не даже 1г...никакъв проблем няма да си караш така стига да не правиш някви зверски завой или да се въртиш..смених го понеже скоро ще падне сняг..надявам се

сега аз да те питам от къде си намери кората..търсих къде ли не ?
                        Last edited by SPEEDY-SD; d.m.y г., 12:02.

Comment

за звука

Щом звука се появява само на пълно завъртане на волана, щом е в такт с гумата (едно "тък-тък-тък-тък"), и щом си слагал миналата седмица нови гуми, залагам на прекалено големи балансиращи тежести от вътрешната страна на джантата. Имах същия проблем и ме бяха засили и мене към външно каре, докато майстора не се сети да погледне. Аман от малоумници по тия гаражни гумаджийници.
                          Alfa 156 2.0 - ех,
                          Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                          Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                          Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

горния носач е . 100%. даже се хващам на бас
                            1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
                              горния носач е . 100%. даже се хващам на бас
                              Мммм ,дано да излезнеш прав ,че ми се струва най нискобюджетно

speedy-sd ,пиша ти на лично , да не правя реклами

Днеска намерих време и отидох в един от клубните сервизи , казаха да карам така докато не се усили .
                              Предположения много

Минах и през един друг гумаджия , за баланс на предните гуми .... ама всичко беше наред .

Ще пиша след някоя и друга седмица или месец
                              какво е станало
                              156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Working...
                              X